16.06.2024

Панизи стартира с Hyundai във Франция

Снимки и видео: CPI Enjolras Racing

Един от най-бързите рали пилоти на асфалт – Жил Панизи се завръща в спорта за началото на сезон 2021. Легендата на Peugeot ще стартира с Hyundai i20 R5 в първия кръг от френския рали шампионат „Le Touquet”.

Състезанието ще се проведе от 8 до април и за съжаление на публиката ще се проведе без зрители по отсечките заради мерките за ограничаване разпространението на коронавируса във Франция.

Ралито събра 195 заявки и веднъж вече беше отложено, но сега организаторите му са твърдо решени да дадат подобаващ старт на рали сезона на асфалт във Франция.

През февруари Панизи тества i20 R5 със CPI Enjolras Racing и сега ще стартира с този автомобил в „Le Touquet”.

Първоначално беше съобщено, че Панизи е нает от тима за теста, на който трябва да бъдат намерени най-подходящите настройки на R5 автомобила за първите асфалтови ралита, но след това дискусията между двете страни явно се е развила в положителна посока.

Във френския рали шампионат се допускат автомобили от всички категории – от WRC коли от второто поколение като Citroen C4 WRC до най-новите попълнения в RC категориите на ФИА като Renault Clio RC5 и Alpine A110 в съживената GT група.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.