15.06.2024

Педроса победи Маркес в една много интересна квалификация на пистата Херес

Дани Педроса победи съотборникът си от Moto GP Марк Маркес в 15 минутната финална битка за първото място на стартовата решетка. Дуото на Хонда доминираше през цялото време в свободните тренировки, като тяхна позиция в квалификациите бе повече от очаквана.

Маркес зададе темпото с време от 1.38,30 минути с две десети по-добро време от останалите, като след това влезе в бокса за да смени моторът си. Дани Педроса отговори на темпото на Макрес постигайки с 0,031 секунди по-слабо време от това на съотборникът си поради грешка в третия сектор.

Докато Маркес не успя да подобри времето си при второто си излизане от бокса, неговото време бе на топ позиция до последните пет минути от сесията. Дани Педроса успя да подобри времето на Маркес в последната минута от сесията записвайки време от 1.38,249 минути. Маркес се намираше в позиция да отговори на темпото на Педроса, но не му достигнаха 0,049 секунди за да победи съотборникът си.

Втората част от квалификационната сесия бе добре дошла за Карл Кръчлоу, който успя да се изкачи на трета позиция. Валентино Роси от своя страна успя да се изкачи от единадесета на седма позиция.

Маверик Винялес ще стартира от четвърта позиция, следван от Андреа Ианоне, Йохан Зарко Валентино Роси, Хорхе Лоренсо, Йонас Фолгер и Джак Милър.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.