22.06.2024

Пикет: Верстапен ще смачка Хамилтън в Mercedes

Снимка: Globo TV

Макс Верстапен ще смачка Люис Хамилтън, ако двамата са съотборници в Mercedes. Това прогнозира трикратният световен шампион във Формула 1 Нелсон Пикет.

Бразилецът се усъмни и във възможностите на Валтери Ботас да е равностоен на Хамилтън.

„Първо, трябва да имаме предвид, че във Формула 1 колите са с различни възможности, така че е трудно да се направи пряко сравнение между двама пилоти, които не карат в един отбор – обясни пред списание Autosport Пикет, който взе титлата през 1981, 1983 и 1987 г. – Но ако Макс караше за Mercedes, сигурен съм, че щеше да смачка Хамилтън.

„Макс е по-агресивен. Той прави по-често грешки заради тази агресия, но според мен Верстапен е по-добър от Хамилтън. В момента Хамилтън побеждава твърде лесно с Ботас като втори пилот в Mercedes.”

Пикет използва епизод от собствената си кариера, за да илюстрира съотношението на силите между Хамилтън и Ботас.

„През 80-те години в Williams ми се случи нещо подобно – обясни бразилецът, който често провокира медиите. – С Менсъл, а другите пилоти бяха много назад. Спечелих титлата през 1987-а, но тогава вече не пилотирах както преди, тъй като претърпях инцидент в началото на годината и имах проблеми. Но взех тази титла с късмет. Трябваше да стана шампион през 1986-а, но спечелих през 1987-а.

„Беше лесно. Колата ни беше много по-добра в сравнение с другите. В последните години Mercedes е далеч пред всички останали.

„Не става въпрос, че Хамилтън не е добър. Но той има по-слаб пилот за съотборник, а предшественикът му (Нико Розберг) беше още по-зле. Розберг взе титлата в сезона, в който Хамилтън направи катастрофи и записа много отпадания.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.