21.05.2024

Пилотите на Hyundai искат промени в i20 WRC

Пилотите на Hyundai в световния рали шампионат Ойт Танак и Тиери Нювил искат спешни промени по i20 WRC, за да могат да се борят за лидерската позиция в предстоящото рали „Сардиния”. На развитието на i20 WRC беше посветен и тестът в Сардиния миналата седмица, като основната слабост на колата е липсата на сцепление в бавните и технични участъци.

От началото на годината в Hyundai успяха да отстранят друга слабост на i20 WRC – автомобилът изоставаше от Toyota Yaris WRC в бързите макадамови състезания, но рали „Естония” и победата на Танак демонстрираха, че в тази област е постигнат впечатляващ прогрес.

Но в рали „Турция” проблемите със сцеплението и поведението на колата в бавни макадамови участъци отново бяха проблем за пилотите на Андреа Адамо.

„Тестът в Сардиния беше много важен за подобряване на поведението на i20 WRC, особено в отсечки, чието състояние е много близо до това на отсечките при първото им минаване. Трябва ни повече сцепление и скорост, особено на хлъзгав макадам в бавни участъци – заяви Танак след финала в Мармарис. – Имаше отсечки, където бяхме много силни и такива, където можем да постигнем сериозно подобрение.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.