15.06.2024

Пилотите от World RX са готови за Лохеак

През този уикенд световния рали крос шампионат ще се премести от Великобритания във Франция, за един от най-посещавани кръгове. Миналогодишното издание от надпреварата счупи всички рекорди по посещаемост.

Пистата е базирана в малкото село Бретон, като са заявени 72 автомобил включвайки 34 в категорията S1600 и 38 в SuperCar. От тези 72 заявени състезателя, 21 са французи заедно и със самия Себастиан Льоб.

Льоб, който кара за отборът на Peugeot-Hansen, ще вземе участие в домашното си състезание за втори път, като през 2013 направи своя дебют пред френската публика.

Между временно, битката за първото място в шампионата продължава да е доста жестока. Лидерът в класирането Петер Солберг е с четири точки преднина пред Матиас Екстрьом. За съжаление Солберг трябваше по спешност да реставрира своят автомобил, след инцидент с Антон Марклунд в Канада. Причината за инцидента между двамата е повреда в спирачките на Марклунд.

„Колата ми беше в много лошо състояние след инцидента в Канада – обяснява Солберг. За мой късмет, спонсорите ми Bertel O. Steen, са един от най-големите дилъри на коли, доказвайки за пореден път какъв невероятен партньор са.“

„Веднага след инцидента изпълнителния директор ми се обади, за да ми каже че, компанията е зад мен при реставрирането на колата. Механиците ни и приятели от Bertel O. Steen прекараха доста дълги дни и нощи в подготвяне на автомобила. Очакваме дори колата да е по-бърза от преди,поради промените които направихме по шасито.“

Програма (Българско време)

Събота

15:00 ч. – Q1: Super 1600 и World RX

17:00 ч. – Q2: Super 1600, World RX и Twingo Cup

Неделя

10:10 ч.- Q3: Super 1600 и World RX

12:20 ч. – Q4: Super 1600, World RX и Twingo Cup

16:00 ч. – Полуфинали World RX

Финал Super 1600

Финал World RX

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.