14.07.2024

Пилотът, „уволнил“ Биното, се отметна

Чешкият пилот Йозеф Крал, който вчера съобщи, че шефът на Ferrari във Формула 1 Матиа Биното е уволнен, промени мнението си. Първоначалната информация беше, че големите шефове на компанията чакат предсезонните тестове (12-14 март в Бахрейн), за да е ясно как ще си тръгне Биното – с оставка и уважение или ще бъде уволнен.

Крал кара Ferrari в състезанията за GT3 автомобили и има определени контакти в GT департамента на Gestione Sportiva откъдето тръгна и слухът.

Малко след като информацията, че Биното е уволнен, стигна до медиите Крал скри клипа си в youtube, където разказваше за съдбата на Биното. А по-късно в събота той публикува свой пост в instagram, в който опроверга собствената си информация за уволнението на шефа на Скудерията.

„Искам да е пределно ясно, че някои от последните ми коментари за Scuderia Ferrari са предадени неправилно и са извадени от контекста. Това, което казах, беше базирано на личното ми мнение и без сериозна информация, която да го потвърди. Извинявам се за тези спекулации и за създадените от тях проблеми”, написа вчера Крал, който комбинира състезателната си кариера с коментари на състезанията от Формула 1 по чешка телевизия, което допълнително придаде тежест на твърденията му.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.