23.07.2024

Победителят в рали „България” ще стартира в Сливен

Победителите в рали „България 2016” Рашид Ал-Кетби и Карина Хеперле ще стартират в 36-ото издание на рали „Сливен” (2-4 септември).

„Да, ще стартирам в рали „Сливен”, надявам се на интересно състезание и на интересни отсечки – заяви за racepool.info Рашид, който този сезон има една голяма победа, спечелена във Варна. – Сигурен съм, че ще се съберат силни пилоти, тъй като българите са много бързи.”

Участието в Сливен ще е трети старт на Ал-Кетби у нас за последните два сезона – той завърши втори миналата година в рали „България”, сега спечели най-голямото ни състезание, което вече е с център Варна и през септември ще дебютира в етапите над Сливен.

През септември ще гледаме у нас Рашид и Карина зад волана на Ford Fiesta R5 за разлика от края на май, когато те спечелиха „България” със Skoda Fabia R5.

„Сега програмата ми позволява да използвам моя автомобил R5, а да не взимам под наем кола, както стана за рали „България”, потвърди Ал-Кетби.

Рали „Сливен” е 4-и кръг от националния рали шампионат и също така е кръг от Европейския рали трофей – зона Балкани. В класирането в зона Балкани води Ал-Кетби с 146 точки, следван от Ягиз Авджъ с 111, а третата позиция е за лидера в българския шампионат Йордан Атанасов с 90 точки.

Атанасов е начело у нас с 112 точки, следван от Пламен Стайков с 93,8 точки и Мартин Сурилов с 70,8 точки.

Коментари

Коментар

Реклама

Be the first to comment

Leave a Reply

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.