23.06.2024

Португалия отново във Формула 1

Гран при на Португалия в Портимао ще е състезанието, планирано за 2 май, потвърди днес Формула 1. През октомври интересната писта в Портимао влезе в календара по спешност и така европейската страна се върна във Формула 1 след 25-годишна пауза. Заради ограничителните антиковид мерки по трибуните на пистата имаше само 27 000 зрители.

За състезанието на 2 май все още няма нищо потвърдено, но от Формула 1 потвърдиха, че „работят усилено” с промоутъра на състезанието и португалското правителство, за да бъде проведено състезанието с публика. Крайното решение ще бъде взето от централната и местната власти и се очаква да е ясно в следващите седмици.

Новината за предстоящия старт в Портимао беше обявена лично от главния изпълнителен директор на Формула 1 Стефано Доменикали, а трасето много бързо си спечели фенове, както сред пилотите, така и сред феновете на спорта.

С потвърждаването на Португалия рекордният календар на Формула 1 за сезон 2021, включващ 23 състезания, вече е готов. И промените по него могат да започнат :))).

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.