23.06.2024

Порше доминират във вторите свободни тренировки на Нюрбургринг

От Порше победиха с малка разлика Ауди по време на втората свободна тренировка за предстоящото състезание 6 часа на Нюрбургринг. Марк Уебър задмина Марсел Фаслер с 0.014 секунди изкарвайки Порше на първата позиция.

Времето от 1 минута и 40.997 секунди на Марк Уебър, дойде в 90 минутната сесия. Австралиецът успя да постигне със седем десети по-добро време от първата свободна тренировка. Не всичко обаче вървеше по мед и масло за настоящите шампиони, след като Ромейн Дюма заби поршето с номер 2 в защитната бариера на първи завой, след проблеми със спирачките.

Времето от 1 минута и 41.011 секунди на Марсел Фаслер, бе повече от достатъчно да подсигури втората позиция на Ауди номер 7. Неговият съотборник с Ауди номер 8 Оливиер Джарвис, е с трето време и пасив от 0.125 секунди.

Пилотът на Тойота Стефан Саразен, успя да запише четвъртото най-добро време пред Порше номер 2 и Тойота номер 5.

Отборът на G-Drive продължава със своята доминация водейки в LMP2. Рене Рат даде време от 1 минута 48.965 секунди, което е с една секунда по-добро от конкуренцията.

Новакът в WEC шампионатът, Люис Уилиамсон сложи страката на Гибсън с номер 42 на втората позиция с преднина от две десети пред мейнъра на Роберто Мери. Алпинът с номер 36 е с четвърто време въпреки излитането от трасето при първата свободна тренировка.

В GTE-Pro пилотът на Астън Мартин Дарел Търнър, даде най-добро време с 0.074 секунди по-добро от това на Джанмария Бруни и неговото Ферари 488 на АФ Корс. От Форд за пореден път изпитват затруднения да достигнат темпото на Ферари и Астън Мартин на свободните тренировки и техните автомобили са пети и шести.

Коментари

Коментар

Реклама

Be the first to comment

Leave a Reply

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.