27.05.2024

Почерпеният Кими беше голямата звезда в Санкт Петербург

Солидно почерпеният и намиращ се в отлично настроение Кими Райконен се оказа голямата звезда на гала вечерта на ФИА в Санкт Петербург, където световните шампиони по автомобилизъм получиха титлите си.

Финландецът, който напуска Ferrari като последният световен шампион на Скудерията, развесели публиката с непринудени жестове и необичайна словоохотливост, но така и не успя да ядоса съпругата си Минту, която също присъства на церемонията.

Кими завърши трети в крайното класиране за сезона във Формула 1 и той и съотборникът му Себастиан Фетел, който остана втори бяха единствените, които участваха в пресконференцията преди галата. Световният шампион Люис Хамилтън я пропусна, защото не се чувствал добре, обясниха от Mercedes. По-късно британецът се яви на галата, за да получи купата си.

Райконен ще кара в следващите два сезона в Sauber, а в последния си сезон като пилот на Ferrari той спечели първата си победа от 2013 година насам, излезе книга, посветена на него, а се очаква Кими и тази година да бъде избран за най-популярният пилот във Формула 1.

Райконен прекара вечерта на една маса с Фетел и Петер Солберг – единственият пилот със световни титли в ралитата и рали кроса, като успя да попадне в кадри с пура в ръка, докато се опитваше да накара снимащите го да го оставят на мира. Също и когато имаше трудности при връщането си на масата, след като получи купата си.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.