14.07.2024

Почина зрител след инцидент на рали „Монте Карло”

Зрител почина от раните си, след като беше ударен от автомобила на Хейдън Падън, който излетя от пътя в снощния първи етап на рали „Монте Карло”.

Падън изгуби контрол над своя Хюндай i20 Coupe WRC на спиране за заледен ляв завой на около 2 километра от финала на излъчвания на живо етап Entrevaux-Ubraye. Колата се плъзна и се удари в близката скала, след което се обърна на врати, като при удара отнася и един белгийски зрител.

Падън коментра в Twitter: „Стъпихме на черен лед малко преди края на етапа. Колата тръгна настрани и ние бяхме просто пътници.”

По информация от фенове на мястото, зрителят е бил клекнал до външната част на завоя и автомобилът на Падън го удря със задницата, след което човекът изхвърча във въздуха и пада точно пред колата.

Организаторите на ралито официално потвърдиха смъртта на зрителя.

„Автомобилния клуб на Монако със съжаление съобщава, че при инцидента на автомобил номер 4 е пострадал зрител – обясниха организаторите в специален извънреден бюлетин. –  Зрителят е откаран с хеликоптер до болницата в Ница. Докторите са направили всичко по силите си, но за съжаление той е починал.

„Стартирано е разследване и всички замесени страни ще подпомогнат властите. Всички свързани с организацията на ралито отправят дълбоките си съболезнования на семействата и приятелите на всички замесени в инцидента.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.