21.06.2024

Предимство за Mercedes на 4 от последните 6 писти?

Снимка: Mercedes

След Гран при на Турция Макс Верстапен си върна лидерството в класирането във Формула 1 и сега авансът му пред Люис Хамилтън е 6 точки. Но в Истанбул световните шампиони показаха, че разполагат с по-бърз автомобил в сравнение с този на Red Bull.

Доктор Хелмут Марко прогнозира пред германското издание F1 Insider, че пилотите на Mercedes ще са по-бързи на повечето от пистите, където ще стъпи Формула 1 до края на сезона. А за да не се случи това, инженерите на Red Bull трябва спешно да измислят нещо.

„В момента виждам само две състезания, в които ние ще сме по-силни – обясни доктор Марко. – Това са надпреварите в Мексико и Сао Пауло, които са на по-голяма надморска височина. На всички останали писти предимството ще е на страната на Mercedes.

„Разбира се, че сме доволни от резултатите ни в Турция. На 100 процента минимизирахме загубата ни от това, че колите на Mercedes бяха по-бързи. Ботас беше недостижим на върха на колоната, а Хамилтън можеше да завърши по-напред. Но Цунода и Перес успяха да го задържат известно време и така Макс получи аванс, точно както се надявахме.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.