15.06.2024

Прокоп е без автомобил за рали „Мексико“

Мартин Прокоп няма да участва в третия кръг от световния шампионат рали „Мексико“ въпреки, че е заявен за надпреварата. Причината е липсата на време за сглобяването на неговия автомобил Форд Фиеста WRC от страна на М-Спорт.

Вече не е тайна, че в края на миналия сезон Прокоп е опитал да сформира отбор заедно със Себастиен Ожие и с подкрепата на Ред Бул, за да карат двамата Фолксваген Поло WRC 2017. Но този проект пропадна, като след това чехът стигна до разбирателство с Мадс Остберг, за да карат заедно два автомобила Фиеста WRC с частна програма, поддържана от М-Спорт.

Фиеста-та на Остберг бе готова на време за рали „Швеция“, но за съжаление на Прокоп, неговата машина няма да бъде сглобена навреме за Мексико и това ще забави завръщането на чеха в шампионата.

„Това е реалността – коментира Прокоп. – Сега разполагаме със само една Фиеста WRC за сезона и евентуално по-късно ще имаме и с втори автомобил. Когато всичко тръгне по план ще взема участие в Португалия през месец май или в Сардиния през юни.“

За Прокоп се открива и друга възможност, за която потвърди според бащата на Мадс Остберг, Мортен Остберг. Чехът може да вземе участие във WRC Trophy зад волана на Фиеста WRC 2016, като по този начин той ще продължи битката си с частни пилоти като Лоренсо Бертели и Валери Горбан.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.