21.06.2024

Първата операция на Янаки е успешна

Никола Мишев и Янаки Янакиев, снимка: Nikola Mishev Rally, Facebook

Първата операция на Янаки Янакиев е успешна, съобщи пилотът Никола Мишев във фейсбук снощи, цитирайки лекарите, извършили интервенцията в болницата в Търгу Муреш.

Мишев съобщи, че Янаки ще трябва да претърпи още една хирургическа интервенция преди да започне възстановяването му и в идните дни двамата да се приберат в България.

Никола и Янаки катастрофираха в петък във втората отсечка на рали „Брашов”, а след удара в каменен мост се оказа, че навигаторът е със счупвания на двата крака и се налага спешно да бъде транспортиран с хеликоптер до болницата.

Сайтът RallyExpress цитира данни от румънската автомобилна федерация, според които колата на българския екипаж се е движила с поне 105 км/ч преди удара в моста. Бившият рали шампион на България Димитър Илиев, който постигна най-големите си успехи в тандем с Янаки, коментира, че най-вероятно причината за тежкия удар е аквапланинг и оттам колата е станала неуправляема.

Вчера по-рано през деня Митко отново заяви, че лекарите не го допускат при Янаки в болницата и допълни, че очаква информация за предстоящата операция на навигатора.

Надяваме се, че и втората операция на Янаки ще е успешна и той ще се възстанови бързо и напълно.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.