27.05.2024

Първи точки за Даниел Попов в Opel Adam Cup

Българският екипаж в германския рали шампионат Opel Aadam Cup Даниел Попов/Ангел Башкехйов („Ясен Попов Рейсинг”) спечели първите си точки за сезона с 8-о място на финала на рали „Щемведер Берг”, трети кръг от надпреварата.

Състезанието с център град Любек предложи на екипажите 14 трудни етапа, като 4 от тях се караха в петък надвечер, а останалите – в събота.

„В първите 4 етапа темпото ни беше много добро в сравнение с първото ни рали в Германия – обясни Даниел Попов. – Така че в петък стигнахме до Топ 10 в класирането на Opel Adam Cup, при това без да поемаме излишни рискове.

„На другия ден се оказа, че записките ни за първите два етапа не са съвсем точни, наложи се да ги коригираме и при вторите минавания на тези две отсечки отново вдигнахме темпото.

„Но в 8-ата отсечка спрях прекален късно за един завой, колата падна в храстите до пътя и угасна, загубихме 20 или 30 секунди докато се върнем на пътя.

„За щастие, Adam е доста здрав автомобил и нямаше поражения, така че след това подновихме атаката си, за да се върнем в Топ 10. Във втората половина на състезанието решаващи се оказаха вторите минавания на най-дългата отсечка на ралито – „Прюбиш Строхен”- 14,13 км. При първото й минаване бяхме с около 1 секунда на километър по-бързи от преките ни съперници Ернст Краненбург и Артур Керкове. При второто минаване успяхме да се върнем в Топ 10 и завършихме 8-и.

„В сравнение с първото състезание бяхме много по-бързи, вече сме по-близо до най-бързите в купата и целта ни във всяко едно състезание да прогресиране – както в класирането, така и в представянето ни.”

Следващият старт от календара на Opel Adam Rallye Cup е рали „Вартбург” на 27 и 28  юли.

 

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.