22.06.2024

Разкриха мощността на новия Форд GT

От доста време феновете на марката, както и журналистическия свят, очакваха от Форд да разкрият какви ще са характеристиките на новото поколение Форд GT.

Автомобилът ще разполага с разположен пред задния мост V6 двигател с турбо, осигуряващ 638 конски сили на колелата.  Агрегатът разполага с 740 Nm въртящ момент, като 90 процента от него ще са налични от 3500 об/мин.

На достатъчно дълга права новият Форд GT би трябвало да достигне топ скорост от 347 км/ч. което и отлично постижение. Все пак максималната скорост на Ферари 488 GTB е 329 км/ч. а Макларън 650 S  достига 333 км/ч.

До тук добре. Интересното в прессъбщението до медиите идва при твърдението на Форд, че техният автомобил е по-бърз на писта от Макларън 675LT и Ферари 458 Speciale. Тук идва въпросът на коя писта? Отговорът е „Калабожие Моторспорт Парк“ в Канада. Трасе, на което нито един от тези автомобили не е правил официални изпитания.

Не оспорваме, че колата е бърза и то доста, но докато не видим официални време от „Нюрбургринг“ не може да сме сигурни в техните твърдения. Пълната техническа характеристика на автомобила можете да видите тук.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.