30.05.2024

Рали „Акрополис” се връща в WRC?

Повече от месец преди старта на следващия сезон в световния рали шампионат започнаха и промените в календара за 2021 г. Снежното рали „Швеция” беше отменено и се очаква да бъде заместено от състезанието във Финландия, а класиката „Монте Карло” е с нов, доста по-къс маршрут, няма да има шейкдаун и ще се проведе без публика.

Естествено, както стана и през 2020 година коронавирус пандемията вади от календара определени състезания, но дава възможност на други надпревари да станат част от световния шампионат.

И сега е ред на легендарното „Акрополис”, като според различни гръцки медии, организаторите му са успели да постигнат договореност по принцип за връщането му в календара на WRC.

За последно гръцкия макадам приема старт от световния шампионат през 2013 година, като възможността е завръщането му сред най-големите ралита да се случи още тази година.

Според различни анализатори, в календара липсва рали като „Акрополис”, което се приема като „свързващото звено” между бързите макадамови състезания във Финландия и Естония и супер тежкия макадам в Турция.

От друга страна, ако тази година „Акрополис” не успее да се върне в WRC, то се смята, че договорката с промоутъра е за 2022 г. с опция за по-ранно включване в календара още през 2021-а. Но определено от южната ни съседка трябва да очакваме интересни новини за възраждането на „Акрополис”.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.