23.07.2024

Рали Ипър напуска ERC

Преди няколко дни организаторите на рали „Ипър“ взеха решение да напуснат календара на Европейския рали шампионат след две десетилетия. Един от най-атрактивните кръгове сред екипажи и фенове през 2017 ще бъде част от националния британски рали шампионат (BRC) и от Европейския рали трофей (ERT).

Причината за това се крие от вече няколко месечната словесна битка между организаторите на надпреварата и Евроспорт евентс, относно бъдещето на шампионата и неговото отразяване.

Хората стоящи зад рали „Ипър“ не са никак доволни от отразяването на шампионата, което в сравнение с това на WRC е почти минимално. Също така те обвиниха открито че, Евроспорт евентс не правят нужното за да променят концепцията си и начинът на работа.

От както Шкода и Пежо се насочиха към набиращата популярност WRC2 категория, както и участието на френският производител в Дакар, спадна драстично интереса на публиката към шампионатът на стария континент.

За заместник на рали „Ипър“ в календара на ERC се спряга легендарното рали „Санремо“, като за в момента нещата са във фаза преговори.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.