23.06.2024

Рали „Монте Карло” по Макс Спорт 2

Пет отсечки на живо ще излъчи Макс Спорт 2 от първото рали в световния рали шампионат за този сезон – „Монте Карло”. За първи път от 2006 година насам центърът на ралито е Монте Карло, а 95% от маршрута на състезанието е нов в сравнение с миналата година.

Организаторите са предвидили 17 скоростни отсечки, които стартират в четвъртък вечер, когато екипажите ще атакуват и легендарния Кол де Турини, а рали „Монте Карло” поставя началото на новата хибридна ера в развитието на WRC автомобилите.

Отделно от това световните шампиони в последните 18 години ще са на старта на рали „Монте Карло” – Себастиен Льоб и Себастиен Ожие имат общо 17 титли (9 и 8), а Ойт Танак е другият световен шампион с титлата си от 2019 година.

И това са само накратко причините да гледаме това рали.

Програмата на Макс Спорт 2, посветена на рали „Монте Карло” в дните на състезанието стартира с първата отсечка – от 21:00 часа в четвъртък ще гледаме „Люсеран – Лантоск”.

До края на уикенда ще можем да гледаме още четири отсечки на живо – в събота са отсечки 10 и 12 – двете минавания на „Сен-Жанет”, а за неделя е запазена голямата битка – етапи 15 и 17, като второто минаване на „Брианконет-Ентрево” ще е пауърстейджа в ралито, който ще носи и допълнителни бонус точки.

В събота преките предавания стартират в 11:00 и 15:00 часа българско време, а в неделя – в 11:00 и 13:00 часа, като след финала на последната отсечка ще гледаме и награждаването на победителите малко пред 14:30 ч. – отново по Макс Спорт 2.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.