26.05.2024

Рали Твърдица с нови дати

16-ото издание на рали „Твърдица” ще се проведе на нови дати – 7-8 август, обяви вчера Автомобилната федерация на България (АФБ) на сайта си. Състезанието трябва да постави началото на рали сезона у нас, който пострада сериозно заради пандемията от коронавирус и двете най-големи ралита – „България” и „Сливен”, бяха анулирани.

Първоначално „Твърдица”, което е с нов организатор за тази година, трябваше да се проведе на 17-18 юли, но на 10 юли стана ясно, че състезанието се отлага заради влошаване на ситуацията със заразените с коронавирус в страната. Твърдица е една от общините с най-малко заразени, като официалната информация от началото на месеца беше за трима заразени.

Новият организатор – АСК Скорпион, закъсня с публикуването на документите за състезанието, а след това удължи и срока за заявки, тъй като в първоначалния срок – 9 юли, бяха заявени 14 екипажа. След това се появиха още 10 заявки, но пък състезанието беше отложено.

Състезанието е валидно за нашия и сръбския рали шампионати, но развитието на ситуацията с коронавируса в западната ни съседка не дава особени основания да чакаме повече сръбски екипажи. От друга страна, новите дати може и да се отразят положително на интереса на сръбските екипажи към българския старт.

Тази година рали „Сърбия” отново е част от българския рали шампионат, а третото състезание, планирано за сезон 2020 е 50-ото юбилейно издание на рали „Стари столици”.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.