12.06.2024

Ребелион с един прототип до края на сезона

Частния отбор в LMP1 Ребелион Рейсинг ще вземе участие на 6-те часа на Мексико със само един прототип. От отборът са заявили че, това решение е взето с оглед подготвянето им за сезон 2017.

Швейцарския отбор до момента взимаше участие с два прототип R-One в не хибридния клас за частни отбори в LMP1, като за предстоящия кръг от WEC в Мексико ще се лишат от колата с номер 12.  Въпреки че, прототипът им с номер 13 се представя изключително добре, то този с номер 12 води в класирането до момент благодарение на доброто си представяне на Льо Ман.

Никола Прост и Ник Хейдфелт са сред пилотите в прототипа с номер 12, като Нелсън Пикет младши и Матиас Бече си партнираха на няколко пъти с тях.

„Нивото на конкуренцията в LMP1 е изключително висока от страна на производителите, затова решихме да инвестираме в нашата конкурентоспособност за сезон 2017,“ заяви шефът Барт Хейдън.

Така в Мексико ще вземат участие общо два частни прототипа в кралския клас на WEC шампионата. Ребелион с номер 13 и БайКолес с номер 4.

Коментари

Коментар

Реклама

Be the first to comment

Leave a Reply

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.