14.07.2024

Решено: VW напуска WRC в края на сезона

VW напуска WRC в края на сезона

Световните шампиони Volkswagen ще напуснат световния рали шампионат (WRC) в края на този сезон, като това ще стане веднага след рали „Австралия” този месец.

Информацията е на списание Autosport, което цитира свои анонимни източници, според които решението за изтеглянето на VW от WRC е било взето днес на заседанието на борда на директорите на автомобилния гигант.

До последно имаше надежда, че въпреки трудностите около „Дизелгейт” VW ще остане поне още един сезон в световния шампионат, най-малкото защото в развитието на новия Polo WRC за сезон 2017, когато ще влязат в сила новите технически правила за WRC автомобилите, са вложени милиони.

Все още няма официален коментар от страна на VW по темата.

По подобен начин, друга марка на VW Group – Audi, обяви, че напуска световния шампионат за издръжливост и „24 часа на Льо Ман” малко преди края на настоящия сезон.

От началото на 2013 година насам VW и Себастиен Ожие имат по четири световни титли при конструкторите и пилотите, а тимът на марката спечели 42 победи във WRC.

Решението на VW означава, че догодина във WRC ще участват четири автомобилни производители: Hyundai, M-Sport Ford, Citroen и Toyota.

На пазара излизат тримата пилоти на тима: световният шампион Себастиен Ожие, Яри-Мати Латвала и Андреас Микелсен.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.