21.05.2024

Рикардо в McLaren

Daniel Ricciardo (AUS) - Renault F1 Team. 27th-28th January 2020. Enstone England.

Дениъл Рикардо ще продължи кариерата си във Формула 1 в McLaren, официално обяви днес британският тим. Австралиецът ще кара в Renault до края на 2020, когато изтича 2-годишният му договор и за 2021 се прехвърля в McLaren, където ще кара с мотори на Mercedes.

Трансферът на Дениъл в Уокинг се очакваше от момента, в който беше обявено, че Себастиан Фетел ще напусне Ferrari в края на 2020 година, като първоначално той беше сочен за сериозен претендент за мястото му, но след това стана ясно, че шансовете на Карлос Сайнц са по-големи. Очаква се, че до края на деня днес Скудерията ще потвърди, че испанецът ще заеме мястото на Фетел като съотборник на Шарл Льоклер.

Рикардо преговоря с McLaren и през 2018, когато напусна Red Bull и премина в Renault, което беше изненадата на годината.

От McLaren също така потвърдиха, че Ландо Норис остава за 2021, но тук няма изненада.

Преговорите на McLaren с Рикардо и на Сайнц с Ferrari се проточиха и от това, че Зак Браун имаше опция върху испанеца и за 2021 и тя трябваше да бъде обезсилена. А McLaren трябваше да освободи Карлос от договорните му задължения, преди да ангажира Рикардо.

McLaren и Сайнц преговаряха за нов договор, който да стартира от 2021, но решението на Фетел и Ferrari да се разделят съживиха пазара на пилоти за следващия сезон.

Все още не е ясно кой ще партнира на Естебан Окон в Renault през 2021, както и каква ще е съдбата на Фетел след края на сезон 2020. От Red Bull вече заявиха, че няма реален шанс той да се върне в тима, с който взе четирите си световни титли, а и Renault едва ли ще наеме още един скъп пилот, при това, който за разлика от Рикардо има негативна история с компанията, изпълнена с поредица критики към моторите на марката.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.