12.06.2024

Рикардо: Провали ме глупава грешка на Red Bull

Дениъл Рикардо

Обикновено Дениъл Рикардо е усмихнат до уши, но днес в Монте Карло австралиецът беше много ядосан – заради това, че тимът му Red Bull допусна стратегическа грешка в квалификацията, която го дръпна по-назад в класирането.

В седмицата преди състезанието Дениъл предупреди тима, че се надява, че те няма да повторят издънката си от миналата година, когато с глупава грешка го лишиха от победа в Гран при на Монако. Сега грешките започнаха още в събота, а миналата година по това време австралиецът беше на полпозишън за състезанието по улиците на Монте Карло.

Незнайно защо в бокса на Red Bull решиха, че Рикардо ще направи само една бърза обиколка в третата част на квалификацията. И след като този опит беше провален от трафик, Рикардо не се сдържа и се оплака от тима.

„С избора на тази стратегия бяхме наясно, че трябва да съм бърз в първата ми обиколка след излизането от бокса, трябваше да натискам, за да загрея гумите – обясни Рикардо. – Но още в тази обиколка попаднах на трафик.

„Изглежда, че пистата зад мен беше чиста, така че не знам не изчакахме малко, за да мога да изляза на чисто трасе.

„До края на квалификацията имаше достатъчно време, така че можехме да изчакаме, за мен това е глупава, глупава грешка. От моя гледна точка, от колата грешката беше очевидна. За мен това е основна грешка.”

Рикардо остана пети в квалификацията, изпреварен от двамата пилоти на Ferrari, Валтери Ботас с Mercedes и своя съотборник Макс Верстапен. И австралиецът призна, че не храни големи надежди за утрешното състезание.

„Честно казано, в Монте Карло състезанието е в квалификацията – обясни Рикардо. – Мястото на старта тук е решаващо. Точно тук не трябваше да се представяме зле. Ядосан съм, изобщо не съм доволен.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.