27.05.2024

Роберт Кубица стана пилот на ByKolles, ще кара в Льо Ман

Бившият пилот от Формула 1 и WRC Роберт Кубица, ще вземе участие през целия сезон 2017 в световния шампионат за издръжливост (WEC) с отборът на ByKolles в клас LMP1.

Кубица, който в миналото кара за BMW Sauber и Renault, беte представен като официален пилот на австрийския тим след обявяването на заявените екипажи за тазгодишното издание на “24 часа на Льо Ман“.

През ноември на пистата в Бахрейн, полякът направи тестове с прототипа CLM P1/01, като още тогава заяви, че проблемите му с ръката няма да повлияят на представянето му в състезанията за издръжливост.

„След известно време в ралитата се насочих към спорта, който е възможно най-близо до Формула 1 – коментира Кубица. – В LMP1 намерих това, което търся. В края на миналата година имах възможността да направя няколко обиколи с  CLM P1/01. Чувствам се уверен с колата и доста бързо успях да се адаптирам към нея, като постепенно увеличавах темпото.

„Очаквам с нетърпение тестовете на „Монца“ и първото състезание на „Силвърстоун“.

От отбора на ByKolles потвърдиха също, че Оливър Уеб ще се завърне при тях, но все още не са обявявали намеренията си за трети пилот. Прототипът на австрийците е един от петте заявени в LMP1 през новия сезон, заедно с новите коли на Porsche и Toyota, като японците планират да пуснат три коли на „Спа“ и в Льо Ман.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.