27.05.2024

Роб Хъф най-бърз в предсезонните тестове на „Монца“

.

Бившият световен шампион Роб Хъф зададе темпото по време на четирите предсезонни сесии в WTCC на пистата „Монца“ в Италия. Пилотът на ALL-INKL.COM записа време от 1 минута и 52.497 секунди на 5,793-километровото трасе  в сряда. Другите частни пилоти с автомобили на Ситроен се намираха плътно до Хъф, като през цялото време не го оставяха да им избяга.

„Това са само тестове и не значат нищо, но от друга страна ми дават увереност по работата ни с колата – коментира британският пилот. – Доволен съм от колата и отборът се справи добре с нея. Ние работихме заедно по плана ни за тестовете, което разбира се, не означава, да показваме всичко, на което сме способни на тези изпитания. Целта ни беше да натрупаме километри и да се уверим, че всичко работи добре.“

Пилотите на Sebastien Loeb Racing Мехди Бенани и Том Чилтън, заедно с Том Коронел бяха единствените които успяха да се доближат до темпото на Хъф и неговият Ситроен. Племенникът на Иван Мюлер, Ян Ерлашер впечатли всички с третото място в класирането, което постигна във вторник.

Иван Мюлер прие да работи като тестпилот за Volvo и вече записа първите си изпитания с S60 WTCC. Триото на Хонда: Михелиц, Монтейро и Мичигами се бяха фокусирали изцяло върху тестването на нови компоненти и не залагаха на бързи обиколки със Civic WTCC.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.