22.06.2024

Розберг: В Mercedes трудно избират пилоти

Кой ще кара втората кола на Mercedes догодина? За момента това изглежда като най-важния въпрос на трансферния пазар във Формула 1. Специалистите и анализаторите са на различни мнения за шансовете на Валтери Ботас да остане в Бракли за шести сезон, а вероятността той да бъде сменен от британския пилот на Williams Джордж Ръсел е повече от реална.

Според бившия пилот на Mercedes и световен шампион за 2016 година Нико Розберг в бившия му тим все още са далеч от това да решат кой ще партнира на Люис Хамилтън през 2022 година и след това.

„Въпросът е много сложен – обясни Розберг пред Express Sport. – Сега Ботас се справя добре и заслужава да остане в отбора.

„Разбира се, Ръсел е изгряващата звезда на Формула 1. Той се представя много силно и постоянно се класира в третата част на квалификациите с автомобил, който в действителност няма такива възможности. Той също заслужава място в Mercedes.

„Това решение е много сложно и не мисля, че в Mercedes са взели някакво решение за това кого да изберат.”

Точно на обратното мнение е консултантът на Red Bull доктор Хелмут Марко, който заяви пред OE24 Sport: „Мисля, че договорът на Ръсел с Mercedes вече е подписан, всичко е решено.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.