16.06.2024

Рон Денис: Верстапен ще вземе титлата

Човекът, който вкара Люис Хамилтън във Формула 1 – Рон Денис, прогнозира, че Макс Верстапен има по-голям шанс да вземе световната титла този сезон.

Бившият бос на McLaren е на мнение, че през 2021 Red Bull има технологично предимство спрямо Mercedes. Денис очаква, че Верстапен, който е на 5 точки пред Хамилтън, да вземе титла, ако не допусне някои сериозни грешки в последните 8 старта за годината.

„Изпитвам огромно уважение към хората, които отговарят за развитието на технологиите, които се използват в Red Bull и мисля, че в Honda успяха да стабилизират представянето на задвижващата си система – коментира Денис пред тв Sky. – Затова мисля, че титлата ще е за Верстапен.

„Ако не стане така, причината няма да е лошото представяне на пистата, а защото те (Red Bull и Макс) ще са допуснали грешки. И въпросът е: при какви обстоятелства ще се случат тези грешки? Така че ни очаква много вълнуващ край на сезона, но все пак очаквам, че Верстапен ще спечели титлата.

„Това не означава, че не харесвам Люис. Разбира се, той си остава мой приятел. И от време на време си общуваме.”

Хамилтън и Верстапен се удариха два пъти в последните два месеца, като за последно това стана на „Монца”, където и двата отпаднаха.

Рон Денис, който бе начело на McLaren по времето на Сена и Прост и след това, когато Хамилтън и Алонсо караха заедно, добави още нещо за битката на Люис и Макс.

„Има едно нещо, което нито един от двамата не иска да демонстрира – обясни Денис. – Че единият може да отстъпи макар и малко пред другия, това ще бъде като поражение за тях. Това е оспорвана битка.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.