27.05.2024

Роси спечели една драматична квалификация в Япония

Валентино Роси спечели полпозицията на пистата „Мотеги“ в Япония, побеждавайки Маркес и Лоренсо.

Марк Маркес зададе първоначалното темпо с време от 1 минута и 44.617 секунди въпреки, че му се наложи да изпревари Алекс Еспаргаро в бързата си обиколка.

Карл Кръчлоу записа второ най-добро време изоставайки с 0.8 секунди, докато Макрес не постигна нова най-бърза обиколка от 1 минута и 44.134 секунди. Малко след това Валентино Роси записа второ време с пасив от 0.6 секунди следван от Маверик Винялес.

Хорхе Лоренсо отговори на това с обиколка за 1 минута и 44.399 секунди, но не успя да прескочи Маркес.

Карл Кръчлоу излезе на трасето за още една летяща обиколка, но единствено успя да запише трето време, докато Алекс Еспаргаро успя да се изкачи на четвъртата позиция една идея пред Валентино Роси. Докторът допусна грешка на завой №14, но въпреки това му струва само 0.57 секунди.

При следващите излизания Довициозо избута Лоренсо до третата позиция поставяйки второ най-добро време с 0.16 секунди зад обиколката на Маркес.

Веднага след това Роси записа невероятното време от 1 минута и 43.954 секунди, побеждавайки Маркес с 0.18 секунди и това се оказа достатъчно за първото място в квалификацията. Пилотът на Хонда не успя да подобри времето си след грешка в последната си обиколка с летящ старт.

Хорхе Лоренсо записа трето време в последния си опит, изоставайки с 0.267 секунди зад Валентино Роси и с по-малко от една десета от Марк Маркес.

Адреа Довициозо ще стартира от четвърта позиция пред Карл Кръчлоу, който падна на пети завой в последните секунди от сесията.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.