22.06.2024

Ръсел очаква новини най-рано на „Спа”

Снимка: Williams

Най-рано на „Спа” след края на лятната пауза ще има новини за бъдещето на Джордж Ръсел във Формула 1. Това обяви самият Ръсел, който на няколко пъти акцентира на връзката му с Mercedes.

„Уверен съм, че в бъдеще ще карам болид с двигател на Mercedes – обясни пилотът на Williams. – Аз съм човек на Mercedes и съм лоялен на компанията. Това е моят автомобил, това е моята марка. Уверен съм, че догодина ще карам кола на Mercedes, но все още не зная в какъв цвят ще е тя.

„Да премина в Red Bull? Това е изключено. Както казах, аз съм пилот на Mercedes, тази компания ме подкрепя през цялата ми кариера. Приятно ми е, че към мен има интерес от други тимове, но аз съм предан само на Mercedes.

„На 100 процента съм готов да седна зад волана на най-бързия автомобил във Формула 1 и да направя следващата крачка в кариерата ми. С всяко едно състезание се чувствам все по-готов за това. През цялата ми кариера в малките формули се борих с Макс Верстапен, Ландо Норис и другите. Единственият, с когото все още не съм се борил – това е Люис Хамилтън. Той е сред най-добрите от най-добрите. Но за да станеш най-добрия трябва да победиш най-добрите. Това е единственият път.

„Очаквам официалното решение за моето бъдеще най-рано в хода на уикенда на „Спа”. Такива решения отнемат време. Решението трябва да се вземе в подходящия момент, а той още не е настъпил.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.