30.05.2024

Сайнц удари ATV пилот, отива на съд?

Кийс Коолен поде тежка битка срещу Карлос Сайнц и арогантното поведение на заводските пилоти

Началото на втората седмица в рали „Дакар” донесе най-големия скандал в рамките на 40-ото издание на легендарната надпревара – лидерът в класирането Карлос Сайнц беше наказан с 10 минути, след като беше обвинен от ATV пилот, че го е блъснал в съботния седми етап от състезанието.

Звездата на Peugeot отрича, от тима заявиха, че ще обжалват санкцията, която намали аванса на Карлос пред съотборника му Стефан Петерханзел на 56 минути, но това далеч не сложи край на скандала.

Блъснатият ATV пилот Кийс Коолен, който е световен шампион в крос-кънтри ралитата за 2017 година и освен това е сериен инвеститор, като booking.com е доказателство за това, заяви, че няма да остави тази работа така и заплаши Сайнц със съд след края на ралито.

Холандецът се оплака пред медиите от цял свят, че е бил на 20 сантиметра от смъртта, че Сайнц дори не е намалил, след като го е ударил и определи санкцията за Матадора като „смешно малка”.

Коолен не е доволен и от факта, че организаторите са наказали Карлос без дори да се допитат до него и обяви, че не е получил извинение нито от Сайнц, нито от Peugeot след инцидента.

Милионерът заплаши с „най-добрите адвокати” в света и обяви, че е прибрал на сигурно място частите на мащината му, пострадали при удара с колата на Сайнц, като обясни, че е карал с 20 км/ч, когато испанецът го е ударил на пълна газ и го е пратил във въздуха, а след това в калта.

Сайнц отрича удара, но всичко останало се покрива с обясненията на Коолен, като Карлос признава, че двамата са били опасно близо на трасето, след като холандецът е паднал, но е успял да се върне пред колата на двукратния световен рали шампион.

Коолен дори обясни, че Сайнц и Peugeot предпочитат да е мъртъв, за да не повдига темата.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.