23.06.2024

Сало: Мазепин няма място във Формула 1

Руският дебютант на Haas Никита Мазепин приключи доста бързо участието си в Гран при на Бахрейн – той излетя на третия завой в първата обиколка и катастрофира.

Преди това Мазепин успя да ядоса много свои колеги в първата част на квалификацията, като наруши джентълменското споразумение и изпревари колоната пилоти, които чакаха да излязат на пистата. Преди това Никита ядоса и шефовете си в Haas с поредица завъртания и инциденти в свободните тренировки.

По-късно Никита пое вината за отпадането си, но това едва ли ще му помогне особено.

„Това момче просто няма място във Формула 1 – обясни Сало пред финландската телевизия C More. – И няма да става по-лесно.”

ФИА редовно използва Сало като стюард в състезанията от Формула 1 и когато това отново се случи Мазепин няма да е особено доволен, че един от тези, които може да решават съдбата му на пистата – Сало, го смята за пилот, който не е готов или не е достатъчно добър, за да кара във Формула 1.

Идването на Мазепин във Формула 1 беше посрещнато с много критики, първо заради неособено убедителното му представяне във Формула 2 миналата година, както и заради скандала с опипването на негова сънародничка.

След състезанието шефът на Haas Гюнтер Щайнер потвърди, че и двамата пилоти на тима са получили указания да докарат колите до финала, нищо повече. Мик Шумахер също се завъртя, но той успя да завърши.

„И двамата ни пилоти действат много брутално при подаването на газ, но ще трябва да се научат – обясни Щайнер. – Колата ни не е лесна за каране. Нашата основна цел остава да се опитаме да победим Williams, но най-важното е пилотите ни да се развият, за да са силни, когато отново разполагаме със силен автомобил.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.