14.07.2024

Световният рали крос пътува за Рига

Световният рали крос шампионат ще посети Латвия за пръв път (1-2 Октомври), като пилотите ще трябва да се изправят срещу чисто ново трасе за тях базирано на 15 минути от центъра на Рига.

Общо 49 600 конски сили ще вземат участие в категориите World RX, Euro RX, както и в последният кръг от RX Lites Cup.

След последният кръг в Барселона битката за шампионата стана още по-заплетена. Матиас Екстрьом изпревари Петер Солберг в класирането при пилотите. Пилотът на EKS води в шампионатът с актив от десет точки, като дори реши да пропусне кръг от DTM шампионатът в който главно се състезава за да може да се бори с пълна сила за титлата.

Надолу в класирането пилотът на Volkswagen Швеция Йохан Кристоферсон, Андреас Бакеруд и Себастиан Льоб са трети, четвърти и пети с математически шансове да вземат титлата.

С общо 90 точки оставащи за спечелване до краят на сезона, латвийският кръг може да се окаже ключов в гонката за 2016-та.

Отново сред заявките виждаме имената на Кен Блок, Тими Хансен, Рейнис Нитис, Янис Бауманис, Кевин Ериксон, Себастиан Льоб и др.

Бившата италианска рали звезда от световният рали шампионат Джиджи Гали, ще запише участие зад волана на своята Kia Rio Supercar за пръв път през този сезон.

„Тестовете в Барселона минаха добре, доволни сме на развитието на нещата и до момента не сме имали проблеми – обясни Гали. Не бяхме напълно готови през миналата година, но сега сме си написали домашните и сме отстранили голяма част от проблемите по колата.“

Надпреварата се очаква да е изключително интересна през този уикенд.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.