26.05.2024

Себастиен Льоб Рейсинг купи два Golf GTI за WTCR

Отборът на Себастиен Льоб (SLR) закупи два автомобила Golf GTI TCR, за да участва в новосформирания шампионат за туристически автомобили WTCR, който беше сформиран, след като WTCC прие техническите правила на TCR. Френският тим също така подписа и с пилотите Мехди Бенани и Роб Хъф, на които ще разчита, за да се борят за добри резултати.

„От 2015 насам SLR се представя успешно в WTCC – коментира Доминик Хейнц, съсобственик на Себастиен Льоб Рейсинг. – Благодарение на опита и добрите ни резултати решихме да гоним по-големи цели на най-високо ниво. Стартът на новия шампионат WTCR е добра новина за нас, заради доброто отразяване и добре формулирания технически правилник. С Golf GTI TCR от Фолксваген са създали един автомобил, с който можеш да печелиш състезания, а нашият екип вече е изключително доволен от работата си с тях.“

Себастиен Льоб и Доминик Хейнц са собствениците на отбора, който придоби голяма популярност след успехите си в последните три години в WTCC. Благодарение на Бенани и Том Чилтън френският тим взе на два пъти титлата при частните отбори.

При Бенани няма промяна, но Хъф ще е интересно попълнение в SRL. Англичанинът, който е бивш световен шампион в WTCC, вече има голям опит с TCR автомобили и най-вече познава доста добре Golf GTI TCR.

„Получих възможност да се присъединя към Себастиен Льоб Рейсинг и не се поколебах – разясни Роб Хъф. – Те спечелиха титлата при частните отбори през последните две години и без наличието на заводски отбори в WTCR, това ни поставя в челото на колоната. Моята цел през този сезон ще е да спечеля титлата при пилотите.“

7-8 април са датите през които ще се проведе първият кръг на WTCR на пистата Мулей Ел Хасан в Маракеш, Мароко. Шампионатът ще посети още три континента, като ще се проведат 30 състезания в рамките на 10 състезателни уикенда.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.