27.05.2024

Себастиен Ожие няма какво да губи с М-Спорт

Себастиен Ожие смята, че няма какво да загуби“ с отбора на М-Спорт през сезон 2017 в световния рали шампионат.

Настоящия световен шампион спечели четири поредни титли с вече оттеглилия се отбор на Фолксваген и за сезон 2017 френският пилот избра екипа на Малкълм Уилсън.

Ожие вярва, че каквото и да постигне с М-Спорт през новия сезон, то ще е бонус за неговата кариера.

„Постигнах много през последните години и в момента се чувствам в позиция, в която нямам нищо за губене и нищо за доказване“, обясни Себастиан Ожие пред Autosport.

Последната победа на М-Спорт в кръг от WRC беше през 2012 благодарение на Яри-Мати Латвала на рали „Уелс“, докато последната шампионска титла при пилотите е чак през далечната 1981 с Ари Ватанен. През 2006 и 2007 М-Спорт взе титлата при отборите, но не и при пилотите.

„Ще дам всичко от себе си и смятам, че това е един добър шанс да върна успеха на този отбор след няколко години борба“, обясни Ожие.

Французинът започна пълна тестова програма с М-Спорт в Швеция с изпитания на сняг и се очаква да участва в още само два тестови дни преди рали „Монте Карло“.

„Ще направя още един тест през януари преди състезанието, което означава че ще съм в колата за около два дни. Това означава, че няма да съм свикнал много с новия Fiesta WRC 2017, но се надявам усещането за колата да дойде много бързо.

„ Затова, смятам, че ни предстои едно голямо предизвикателство и все още е рано да кажем какво ще направим“, заключи Себастиен Ожие.

 

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.