23.07.2024

Сезонът за Латвала приключи

Яри-Мати Латвала обяви, че сезонът в световния рали шампионат за него през 2020 година е приключил и няма да се опитва да стартира в някое от ралитата, които ще се проведат до края на годината. За сезон 2020 Латвала остана без място в заводски тим, след като напусна Toyota, но се договори с Томи Макинен да стартира с Yaris WRC. Участието на финландеца в състезанието, в което той навремето донесе първата победа на Yaris WRC обаче се оказа доста по-трудно и късо, тъй като той получи повреда, изостана и след това спря.

Макинен обеща да го компенсира за това, като идеята беше Латвала да участва във „Финландия” и „Сардиния” по-късно тази година. Но финландската надпревара беше отменена за тази година, а точно там Латвала има три победи. Отлагането на италианския старт засега дава надежди за провеждането му по-късно през годината, но става въпрос основно за предположения и безкрайни преговори.

Тази седмица ФИА и промоутърът на световния рали шампионат трябва да обявят как ще изглежда календара на WRC за довършването на сезон 2020, който беше спрян след скъсяването на рали „Мексико” през март.

В началото на годината Латвала заяви, че 2020 е много важен сезон за него, тъй като иска да кара с частна, макар и ограничена програма, за да може да се бори отново за място в някой от заводските тимове. Пандемията от коронавируса обърка не само неговите планове и пилотът е решил, че е по-добре да започне да прави планове и да събира бюджет за сезон 2021. Както и да се посвети на битката, която води с данъчните в родната му Финландия, където нещата най-вероятно ще стигнат до съд.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.