14.07.2024

Скромен интерес към рали Твърдица

Последният ден, в който могат да се подават заявки за 16-ото издание на рали „Твърдица” започна със скромен интерес от страна на екипажите – в 10 часа днес списъкът със заявки наброяваше точно 14 коли, а 3 часа по-рано те бяха 13.

Надяваме се, че типичното българската черта за всичко да се чака до последния момент ще се прояви и в този случай и по-късно днес списъкът със заявки за първото рали от сезон 2020 ще добие по-внушителен вид.

Заявката на националния шампион и победител в последните две издания на ралито Мирослав Ангелов (Skoda Fabia R5 Evo, навигатор Георги Гаджев) не оставя кой знае какви възможности за смели прогнози кой би могъл да му оспори първото място. Но пък в автомобилния спорт всичко е възможно и затова битката е до самия финал. Феновете ще могат да видят новата цветова схема на новата кола на Ангелов (на снимката), която трябваше да дебютира у нас на планинското в Лясковец, но след отмяната му, това ще стане в Твърдица.

Сезонът за Ангелов и Гаджев започна в края на юни със сръбското рали „Златибор”, където обаче двамата отпаднаха заради инцидент, а преди това взеха първите два етапа от състезанието.

Хубава новина е и завръщането в нашия рали шампионат на трикратния носител на Балканския трофей в ERT 2 Йордан Атанасов (Mitsubishi Lancer Evo IX, навигатор Ангел Башкехайов), като обърнете внимание на промяната при навигатора на варненския пилот.

С оглед на заявките до момента най-интересна се очертава битката за първото място в клас RC4 – ние залагаме на страхотен двубой между Дилян Станков (Peugeot 208, навигатор Йордан Йорданов) и Христо Атанасов (Citroen C2, навигатор Марин Иванов). Но борбата може да се разнообрази ако някой от тях допусне грешка, като не липсват кандидати за местата на подиума, не само в класа, но и в общото подреждане – в групата водена от ветерана Николай Кортелов (Citroen C2, навигатор Наско Цонев) влизат още Никола Мишев (Peugeot 208, навигатор Янаки Янакиев) и Денис Станчовски (Peugeot 208, навигатор Явор Брънков).

16-ото издание на рали „Твърдица” започва в петък (17 юли) с церемониален старт в центъра на града, а от 19,43 ч е началото на първата отсечка „Твърдица”.

Програмата в събота (18 юли) включва още 6 отсечки – по две минавания на тежките и интересни етапи „Чумерна”, „Качулка” и „Елена-Твърдица”, а финалът е в 16,45 отново на площад „Свобода” в Твърдица.

Коментари

Коментар

Реклама

1 Trackback / Pingback

  1. Рали Твърдица с нови дати – Autosport Bulgaria

Коментарите са заключени

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.