12.06.2024

Солберг трябва да събуди Hyundai

Дебютът на Оливер Солберг с Hyundai i20 WRC в рали „Арктик Финландия” трябва да събуди „всички в Hyundai”. Това твърди шефът на тима Андреа Адамо, който натърти, че това се налага заради разочароващото представяне на отбора в рали „Монте Карло”, с което стартира WRC сезонът.

Солберг подписа с Hyundai за 2 години в началото на 2021, като фокусът ще е върху участието му в WRC2 с i20 R5, както и с новия i20 N Rally2, който ще получи хомологация през втората половина на годината.

Но 19-годишният син на Петер Солберг ще има възможност в края на този месец да кара втория i20 WRC на 2C Competition – тимът, за който през миналата и тази година кара Пиер-Луи Лубе.

Оливер и Адамо побързаха да заявят, че нямат големи очаквания за снежното рали около Рованиеми, като италианецът допълни, че „не можем да го изстискаме като портокал” по отношение на очакванията и напрежението.

„Това ще ни помогне да се събудим – поясни в типичния си стил Адамо. – Някои биха казали, че след „Монте Карло” е по-добре да направим крачка назад, да се възстановим от раните. Не, не трябва да реагираме така. Трябва да го направим по друг начин, връщаш двойно повече удари от тези, които си получил.

„Искаме да разберем какво не е било наред, да го анализираме, да не го повтаряме и отново да сме силни.”

За Hyundai в рали „Арктик Финландия” ще карат Ойт Танак, Тиери Нювил и Крейг Брийн. Танак отпадна за втора поредна година в „Монте Карло”, а Нювил записа най-доброто класиране за Hyundai в състезанието – трето място на финала с новия му навигатор Мартен Видеге.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.