октомври 16, 2021

Сордо получи третата кола на Hyundai за рали „Монца”

Ден преди затварянето на заявките за рали „Монца” шефът на Hyundai Андреа Адамо реши, че третата кола на тима в това състезание ще е за Дани Сордо. Испанецът беше предпочетен пред Крейг Брийн, а надеждите на Адамо са, че опитният Сордо ще помогне на Hyundai да спечели за втора поредна година световната титла при конструкторите.

Сезон 2020 в WRC се сви драстично и ще включва 7 ралита, като досега Hyundai и Toyota имат по 3 победи, а корейската марка води в класирането със 7 точки аванс пред тима на Томи Макинен.

Освен това, Сордо ще трябва да помага и на съотборниците си, които все още имат надежди за световната титла при пилотите. Тиери Нювил е на 24 точки от лидера в класирането Елфин Еванс, а настоящият световен шампион Ойт Танак е на 28 от уелсеца. Шансовете и на двамата не са особено големи, но на финала на рали „Монца” един пилот може да спечели 30 точки – победа и първо място в пауър стейджа, така че битката ще е до последно. Все пак, Нювил и Танак имат нужда от перфектно състезание и много лош късмет за Еванс и Себастиен Ожие, който е втори в класирането.

2C Competition ще участва с Hyundai i20 Coupe WRC в рали „Монца”, като зад волана ще е Оле Кристиан Вийби, който през март завърши 10-и в рали „Мексико” с i20 R5. В предишните стартове с тази кола се състезава Пиер-Луи Лубе.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.