26.05.2024

Стайков начело в рали „Сливен”, ще го „отварят”

Пламен Стайков и Давид Кварацхелия (Mitsubishi Lancer Evo IX) взеха седем от днешните осем етапа в рали „Сливен” и поведоха в класирането на състезанието, което е кръг от Европейския рали трофей и националния рали шампионат. Победителят в рали „България” Рашид Ал Кетби (навигатор Карина Хеперле, Ford Fiesta R5) единствен успя да отмъкне една отсечка от Стайков и в края на деня е на 1.47,9 минути от българо-грузинския екипаж.

Ал Кетби обаче обяви, че има сериозни съмнения, че автомобилът на Стайков не отговаря на изискванията на европейския рали трофей и заяви че ще подаде контестация срещу българина, което ще доведе до технически преглед на автомобила на лидера. Освен това Рашид показа и запис на смартфона си как Стайков получава нерегламентирано вода за автомобила си, което също ще е доказателство пред спортните комисари.

Афектираният Ал Кетби дори напусна предсрочно пресконференцията след края на първия ден, когато двамата със Стайков се опитаха да изяснят отношенията си пред медиите, но това не се получи. Третото място в края на първия ден заеха Мартин Сурилов и Здравко Здравков (Mitsubishi Lancer Evo IX), които цял ден имат проблеми с двигателя, а в шестата отсечка заради дефектирал заден диференциал от състезанието отпаднаха другите претенденти за място на подиума – водачите в националния рали шампионат Йордан Атанасов и Ангел Башкехайов (Mitsubishi Lancer Evo IX).

В битката при автомобилите с един двигателен мост начело са Даниел Попов и Дилян Попов, при това в първото състезание на Даниел с новия за него Peugeot 208 R2. Двамата са лидери в своя клас RC4 и заемат четвъртата позиция в генералното класиране. Топ 6 в края на деня допълниха Валентин Порчистеану/Дан Добре (Mitsubishi Lancer Evo IX) и Дилян Станков/Младен Карчев (Renault Clio). Утре рали „Сливен” завършва с последните 4 скоростни отсечки.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.