23.06.2024

Стайков преследва Ал Кетби в Сърбия

След първите четири скоростни отсечки

от Иван Ангелов, Ужице

Победителят в рали „България” Рашид Ал Кетби (навигатор Карина Хеперле, Ford Fiesta R5) води оспорвана битка с Пламен Стайков (навигатор Давид Кварацхелия, Mitsubishi Lancer Evo IX) за победата в 49-ото издание на рали „Сърбия”, кръг с коефициент 3 от европейския рали трофей и кръг от българския рали шампионат.
След 4 от съботните 6 скоростни отсечки Ал Кетби води с 10,3 секунди пред Стайков, като двамата наложиха темпо, което се оказа непосилно за преследвачите им в колоната.
Ал Кетби взе първата отсечка „Локва 1” с аванс от 1,8 секунди пред Стайков, веднага след това добави още 5,2 секунди в „Дубоко 1”. При вторите минавания на тези два етапа стана още по-интересно – в „Локва 2” Рашид добави нови 6 секунди към аванса си, но в „Дубоко 2” Стайков записа първата си етапна победа за днес и стопи с 2,7 секунди аванса на водача.
За последното двамата се сражаваха за първото място в рали „Сливен”, където победи Стайков, но след финала срещу него беше подадена контестация, макар и не от Ал Кетби, който през цялото рали имаше съмнения за това дали Mitsubishi-то на Пламен отговаря на правилата за ERT, а той и навигаторката му заявиха това в прав текст пред медиите в Сливен.
Третото място в Сърбия заемат Йордан Атанасов и Ангел Башкехайов (Mitsubishi Lancer Evo IX), които са на 1.27,5 минути от водача, а другият български екипаж в Топ 6 са рали шампионите на България за миналата година Георги Василев и Стефан Добрев (Mitsubishi Lancer Evo IX).
Очаквайте по-късно подробности за първия ден на рали „Сърбия”.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.