13.06.2024

Стоунър най-бърз в първия ден от тестовете на Сепанг

Тестовият пилот на Дукати Кейсин Стоунър зададе темпото в първия ден от официалните предсезонни тестове на Мото GP на пистата Сепанг.

Стоунър записа 1 минута и 59.681 секунди с моторът на Дукати за сезон 2017 задминавайки заводския пилот на италианците Андреа Довициозо.

Довициозо записа с 0.115 секунди по-бавна обиколка от Стоунър, докато новото попълнение на Дукати Хорхе Лоренсо е с 17-то време на 1.669 секунди.

Днес втория тестови пилот на италианците Мишел Пирот ще поеме щафетата от Стоунър, преди да бъде взето решение кой от двамата тестови пилоти ще се присъедини към Довициозо и Лоренсо за третия тестови ден.

В четири следобед (местно време) заваля дъжд на пистата и почти никои не излезе да навърти още някоя обиколка.

Заместникът на Лоренсов Ямаха, Маверик Винялес бе най-близкия до Дукати пилот във вчерашния ден. Той записа трето най-добро време изоставайки с 0.447 секунди зад Стоунър. Неговият съотборник в Ямаха Валентино Роси е с осмо време с около половин секунда зад Винялес и на 1.014 секунди зад Стоунър.

Пилотът на Aspar Ducati Алваро Баутиста записа четвърто време с моторът на десмоседичите от 2016, намирайки се пред новото Сузуки и Андреа Ианоне.

Карл Кръчлоу за сателитният отбор LCR бе най-бързият пилот с мотор на Хонда с шесто време, докато заводската двойка Мар Маркес и Дани Педроса са с девето и тринадесето време.

Алекс Еспаргаро записа най-доброто време за Априлия със своето петнадесето място, докато неговият брат Пол Еспаргаро е на шестнадесето място с моторът на КТМ.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.