12.06.2024

Строл преговарял и с два отбора от Формула Е

Лорънс Строл иска да влезе и във Формула Е

Основният акционер в Racing Point и Aston Martin Лорънс Строл е преговарял и с два тима от Формула Е – Venturi и DS Techeetah, за да инвестира в тях, съобщи The Race.

Преговорите са започнали в края на 2019, като и в двата случая е ставало въпрос за покупка на дял, но са били спрени, за да може канадският милиардер да приключи придобиването на Aston Martin Lagonda през януари тази година.

Предполага се, че във Venturi са отворени към привличането на нов инвеститор, като мажоритарният собственик Гилдо Пастор е дал да се разбере, че е готов да се раздели с част от дела си в тима. Естествено, тази информация няма да бъде потвърдена от отбора.

Но през август, миноритарният акционер и шеф на тима Сузи Волф потвърди, че в тима може да влезе нов инвеститор и това може да се случи при „подходящите обстоятелства”.

Смята се, че госпожа Волф притежава 30% в тима, а останалите 70% са на собственика на Venturi Automobiles Пастор.

Настоящите шампиони от DS Techeetah също са преговаряли със Строл в края на миналата година. Тук има малко повече яснота, тъй като собственикът на тима SECA търси нови акционери от началото на 2019 г. Компанията се договори с DS Automobiles през 2017 г., като сделката беше официално обявена година по-късно. Първоначално срокът на споразумението беше до лятото на 2021 г., но се смята, че е било продължено поне до края на 2022 г., докогато ще се използват второто поколение болиди във Формула Е.

Все още не е потвърдено, но преговорите със Строл не са дали резултати и DS Techeetah вече преговаря с други потенциални инвеститори, като тези преговори продължават и сега.

Интересът на Строл към Формула Е възроди слуховете, че Aston Martin може да се включи в надпреварата с електрически болиди, която от новия сезон ще е световен шампионат. При смяната на собствеността в британската компания най-сериозните промени бяха свързани със закриването на програмата за участие в Льо Ман и спирането на електрическия проект Rapide E, като моделът дебютира миналата година по време на Е-При на Монако, каран от Дарън Търнър.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.