14.07.2024

Сърби с Ауди RS3 LMS в ETCC

Водещият сръбски отбор Vesnic & GM Racing ще стартира през новия сезон в европейския шампионат за туристически автомобили (ETCC) с Ауди RS3 Льо Ман.

През миналия сезон сърбите работиха съвместно с Lein Racing в ETCC, като през 2017 година ще разчитат изцяло на себе си. В екипа очакват техния автомобил да пристигне в края на февруари, като за април е предвидена интензивната тестова програма за предстоящия сезон на пистата „Монца“. Изборът на пилоти също тепърва предстои.

„Вече разполагаме с доста опит и победата ни в последното състезание за сезона с Игор Стефановски ни накара да повярваме още повече в себе си с оглед предстоящия нов сезон – коментира шефът и главен инженер на отбора Милован Веснич. – С новото Ауди смятаме, че можем да продължим в същия дух.

Игор Стефановски зад волана на СЕАТ Леон на пистата „Имола“

„Ние работим много добре с Евроспорт Евентс (промоутърът на ETCC) и очакваме с нетърпение още един добър сезон с тв предавания на живо и сериозно медийно отразяване, което е голям плюс за нас.“

Vesnic & GM Racing планират да започнат сезон 2017 със само един автомобил, но за в бъдеще е възможно да добавят и още един.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.