23.06.2024

Сър Франк Уилямс е в болница

Легендарният сър Франк Уилямс е в „стабилно състояние” в болница, съобщи семейството му днес. През 2019 г. сър Франк отбеляза 50 години като тим шеф, като с втория си отбор спечели 7 световни титли при пилотите и 9 при конструкторите.

78-годишният сър Франк и дъщеря му Клеър, която управляваше Williams от 2013 до тази година, когато отборът беше продаден на инвестиционната компания Dorilton Capital.

„Сър Франк Уилямс наскоро беше приет в болница, където в момента е в стабилно състояние – се казва в съобщението на семейство Уилямс. – Здравословното му състояние му е личен въпрос и затова семейството няма да оповести повече детайли.”

Сър Франк намали ангажиментите си с тима през 2021 г., когато напусна борда на директорите на Williams, а Клеър пое ролята му на представител на семейството в борда. Година по-късно тя беше назначена за заместник-директор на тима и пое ежедневното му ръководство.

През 2016 г. сър Франк прекара известно време в болница докато се възстановяваше от пневмония и спря да пътува по състезания, но миналата година се появи на Гран при на Великобритания.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.