23.06.2024

Танак: Нямаме шеф, но продължаваме да работим

Снимка: Hyundai

Hyundai показа днес цветовете на новите хибридни i20 Rally1 автомобили на тима, които ще дебютират в рали „Монте Карло” този месец. Тиери Нювил и Ойт Танак отново ще водят атаката на корейския гигант, но вече без шефа на тима Андреа Адамо, който напусна в края на миналата година.

Все още няма решение кой ще заеме поста на Адамо, но Танак обясни, че отсъствието на водеща фигура в отбора не се е отразило на подготовката за новия сезон в световния рали шампионат.

Естествено, сега всички рали фенове си задават въпроса кой от трите заводски тима – на Hyundai, Toyota или M-Sport – ще успее да вземе аванс в началото на новата хибридна ера. Но в момента никой няма отговор.

„Кой може да прогнозира – попита естонецът, цитиран от dirtfish. – Трудно е да се каже къде ще сме спрямо другите, опитахме се да си свършим работата преди началото на новия сезон и като почнат състезанията ще можем да се сравним с другите.

„Тимът направи максимума в подготовката, екипът работи неуморно и с пълни сили през уикендите и по празниците – допълни Танак, който пропусна последното рали от сезона – „Монца”. – Трябва да отчетем тези усилия, както и какъв страхотен автомобил се е получил.”

Танак и Hyundai започнаха последния тест преди рали „Монте Карло” (20-23 януари), а Ойт, подобно на Тиери Нювил, отказа да навлезе в темата кой би искал да наследи Адамо на поста.

„Екипът има нужда от шеф. В момента сме достигнали критичен момент по отношение реализирането на много нови неща и е важно да има някой като Адамо, който да дърпа напред. Хората ни работят на пълна газ и затова имаме нужда от шеф на тима.

„Знам, че в Корея работят усилено по тази тема, така че скоро ще видим какво ще стане”, допълни пилотът.

Малко след като Адамо и Hyundai се разделиха се появиха слухове, че Ив Матон, който напусна поста си във ФИА, може да смени италианеца, а според други източници е възможно бившият тим мениджър на Hyundai Ален Пенас да се върне триумфално в отбора. Трета група източници сочи, че е вероятно Hyundai да назначи кореец, който да ръководи програмата на гиганта в WRC плюс другите моторспорт активности на концерна – точно каквото правеше Адамо.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.