16.06.2024

Техническият гуру на M-Sport избра Hyundai

Един от най-успешните дизайнери в историята на световния рали шампионат – Кристиан Лорио, реши в началото на май да напусне M-Sport и да премине в Hyundai. Лорио работи почти две десетилетия в компанията на Малкълм Уилсън, където е технически директор, а сега се очаква да се заеме с проекта на Hyundai за новия Rally1 автомобил, който трябва да дебютира през сезон 2022.

Лорио стана известен в края на миналия век, когато отговаряше за инженерното развитие на Subaru Impreza WRC2000 – автомобилът, за който се твърди, че е променил страшно много неща при създаването и изграждането на рали коли. Белгиецът прекара 11 години в Prodrive. От 2002-а премина в M-Sport, където пое дизайна на Ford Focus RS WRC03, както и на следващото поколение на Focus RS WRC, който през 2006-а донесе първата световна рали титла на Ford след 1979 година.

Лорио отговаряше и за развитието на Bentley Continental GT3 – състезателните автомобили на британската марка, чиято програма се осъществяваше от M-Sport.

Назначението на Лорио все още не е потвърдено официално от Hyundai, като това се очаква да се случи в близките няколко дни.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.