30.05.2024

Токио и Йокохама се борят за място в календара на Формула Е

Токио и Йокохама се борят за място в календара на Формула Е за сезон 2018-2019, като шефовете на шампионата не скриха, че имат голям интерес към кръг в Япония.

Алехандро Агаг е посетил през миналия уикенд Йокохама, за да опита да стигне до споразумение за първата изцяло електрическа Е При в Япония.

Делегация на компанията Денцу, която се спряга за основен спонсор на бъдещото състезание в Токио, също се е срещнала през миналата седмицата в Хонконг с официалните лица на Формула Е.

„ Разговорите през миналата седмица бяха доста добри и град Йокохама има силни позиции, но бих бил щастлив да работя и с двата града за откриващото състезание през следващия сезон – коментира Алехандро Агаг.

„ Важно е да имаме състезание в Япония. Ние сме отворени и към двата града, но проблемът е в полицията, която е много стриктна с разрешителните. Затова ние се надяваме да успеем да направим нещо най-рано за петия сезон, като за в момента напредваме добре.“

Потенциалното участие на японски автопроизводител в шампионата допринася за евентуална надпревара в Страната на изгряващото слънце. Според Агаг Хонда и Нисан имат сериозен интерес към световния шампионат с електрически автомобили и е напълно вероятно съвсем скоро да видим поне една японска компания във Формула Е.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.