12.06.2024

Тото Волф: Алонсо ще е много бърз

Шефът на Шефът на Mercedes във Формула 1 Тото Волф призна, че очаква с нетърпение завръщането на Фернандо Алонсо в световния шампионат, тъй като е сигурен, че двукратният световен шампион ще е много бърз и опасен съперник.

„Ще е интересно да сравним представянето на младите пилоти, които са едва ли не тийнейджъри с това на тези, които са близо до 40 години – обясни Волф, цитиран от SpeedWeek. – Алонсо е един от най-талантливите пилоти, винаги се бори до последно и съм сигурен, че ще е много бърз и конкурентен.”

Волф предрече и по-силно представяне на Ferrari през новия сезон, което би трябвало да потвърди слуховете, че в Маранело повече или по-малко са успели да заличат изоставането в представянето на задвижващата им система.

„Ще е интересно да се види какво ще направи новият пилот на тима Карлос Сайнц срещу Шарл Льоклер – обясни Волф. – Ferrari ще са по-силни спрямо 2020 година, няма съмнение в това. Миналата година проблемите им не бяха само свързани с двигателя, шасито им също беше по-слабо. Предполагам, че тези грешки са оправени за новия сезон.”

И накрая, австриецът прогнозира и промени при McLaren – тимът вече работи със задвижващи системи на Mercedes, а на мястото на Сайнц дойде Дениъл Рикардо.

„McLaren могат да са една от големите изненади този сезон – разсъждава Тото. – Рикардо и качествата му са добре познати във Формула 1, а лично аз имам много високо мнение за Ландо Норис. Като всеки фен и аз нямам търпение новият сезон да стартира.”

А това ще стане на 28 март в Бахрейн, след като Гран при на Австралия беше отложена за ноември.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.