16.06.2024

Трагичен инцидент отмени „Ралито на легендите“ в Сан Марино

Изключително популярното „Рали на легендите“ в Сан Марино приключи предсрочно през изминалия уикенд с доста тежък инцидент.

Катастрофата е станала в 11:56 часа местно време, в етапа „Сан Марино 1“, когато Енрико Бонасо (Renault Clio Maxi) излита от трасето и се блъска в балите слама, наредени в зоната за сигурност на един от завоите. За съжаление обаче, зад тях са се намирали няколко зрители, от които един загива на място, а още петима са ранени.

Организаторите реагират светкавично, изпращайки всички налични спасителни автомобили, но медиците установяват, че не е имало начин животът на зрителя да бъде спасен, тъй като той е получил смъртоносни травми при удара. Веднага след инцидента състезанието беше отменено.

NINTCHDBPICT000273417121

В памет на починалият зрител не се състоя церемония по награждаването.

Състезанието придоби изключителна популярност през последните години с участието на легендарни машини от всички ери на световния рали шампионат, с които пилотите правят уникално шоу за публиката, която се събира от цял свят.

В тазгодишното издание на старт застанаха настоящи и бивши пилоти в световния рали шампионат, сред които и някои от най-големите звезди на спорта: Маркус Грьонхолм зад волана на Volkswagen Polo R WRC, Хейдън Падън, Юха Канкунен, Армин Шварц и др.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.